materias
 colecciones
 revistas
 autores/as
 destacados
 catálogo
 
 ebooks
Ecología Política
Mientras tanto
Quaderns de la Mediterrània
Libros Libres

 

 

 

 


Algèria segrestada

Imagen de  Algèria segrestada Entre exèrcit i fomentalisme, història d´una pau difícil

Algèria segrestada


Entre exèrcit i fomentalisme, història d´una pau difícil
Marco Implagliazzo
Mario GiroAntrazyt, 137
Paz y conflictos
ISBN: 9788474264197
Año Publicación: 1999
páginas: 312
PVP: 15 €
Bookmark and Share

Els algerians són en l´actualitat un «poble màrtir», un de tants presoner d´una lògica política incapaç de trobar alternatives a la violència, legalitzada o subversiva. Aquest llibre, basat en una documentació inèdita i escrit per dos dels organitzadors de les Converses de Pau impulsades per la Comunitat de Sant Egidi de Roma entre 1994 i 1995, ens explica de primera mà l´única iniciativa de pau que fins ara ha plantejat una proposta concreta per sortir de l´espiral de terrorisme i repressió que assola el país. Un original capítol d´història diplomàtica que, a banda de les posicions dels diversos protagonistes, ens permet entendre les raons de l´actual crisi política i el desenvolupament d´un conflicte cada cop més sagnant.

Marco Impagliazzo és un dels organitzadors de les Converses de Pau Sobre Algèria. És professor d´Història Social i Religiosa i col·labora en la Càtedra d´Historia del Cristianisme a la Terza Università de Roma. És autor de nombrosos assajos sobre les relacions actuals entre el cristianisme i I´islam a la conca mediterrània.


Mario Giro, funcionari del Departament de Política Internacional de la CISL és un expert en cooperació al desenvolupament a Àfrica i als països del Magrib. Va ser un dels organitzadors de les Converses de Pau i ha fet un seguiment de la crisi algeriana en contacte dírecte amb els principals progatonistes de l´escena política local.