materias
 colecciones
 revistas
 autores/as
 destacados
 catálogo
 
 ebooks
Ecología Política
Mientras tanto
Quaderns de la Mediterrània
Libros Libres

 

 

 

 


Construint municipi des dels moviments socials

Imagen de  Construint municipi des dels moviments  socials Candidaturas alternatives i populars i barris en lluita

Construint municipi des dels moviments socials


Candidaturas alternatives i populars i barris en lluita
Elisenda Alamany i Gutiérrez (ed.)
Gemma Ubasart (ed.)
Marc Serrà Arderius (ed.)Ακαδημεια, 117
Participación democrática
ISBN: 978-84-9888-275-9
Año Publicación: 2010
páginas: 200
PVP: 17 €
Bookmark and Share
Aquest llibre presenta les reflexions de d´expressió democràtica municipalista articulada per les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), les Candidatures d´Unitat Popular (CUP) i diverses iniciatives veïnals. Aquests col•lectius van organitzar unes jornades amb el títol que teniu a les mans.

Aquests col•lectius volien visibilitzar l´aposta municipalista dels moviments socials catalans i la seva materialització en l´articulació de candidatures alternatives i populars, així com la tasca feta pel moviment veïnal i ciutadà. Advertien que la política municipal no es fa només des de les institucions i des dels partits polítics tradicionals sinó que els moviments socials juguen i continuaran jugant un paper destacat.

Al llarg del 2009 partits polítics i institucions públiques van commemorar els 30 anys de les primeres eleccions locals democràtiques ressaltant amb gran pompositat l´acció de la classe política professionalitzada i obviant o relegant en un segon terme la tasca desenvolupada per moviments socials, organitzacions ciutadanes i persones compromeses de manera altruista. Fruit de les reflexions d´aquelles jornades n´ha sorgit el llibre que aquí presentem