materias
 colecciones
 revistas
 autores/as
 destacados
 catálogo
 
 ebooks
Ecología Política
Mientras tanto
Quaderns de la Mediterrània
Libros Libres

 

 

 

 


L’arbre del eriçó i altres contes de la bona nit

Imagen de  L’arbre del eriçó i altres contes de la bona nit

L’arbre del eriçó i altres contes de la bona nitAntonio Gramsci


Fuera de colección
Literatura infantil
ISBN: 978-84-9888-809-6
Año Publicación: 2017
páginas: 40
PVP: 15 €
Bookmark and Share

Dos nens i alguns animals són els protagonistes d´aquestes 10 rondalles que Antonio Gramsci li va escriure als seus fills, Delio i Giuliano, i a la seva esposa, Iulca Schucht, des de la presó, i que van ser escrites en forma de cartes per mantenir la relació amb la seva família.

Els contes van ser seleccionats dels llibres de Gramsci: L´arbre de l´eriçó (1948), Apólogos i petits contes de Torí (1980) i de Petits contes de Ghilarza i de la presó (1980). Parlen d´eriçons a la caça de pomes, de galledes amb crancs i pececitos, de batalles entre corbs i mussols, de guineus molt astutes que les hi tenen amb camperols i potrillos indefensos, del joc de dames, de la llibertat en el dibuix, de l´escola i de fills que creixen, d´homes que cauen i ressorgeixen. Són relats plens de fantasia, adequats per a un públic infantil i juvenil, que proposen un rerefons caracteritzat per una forta i clara dimensió ètica, de lluita entre el Ben i el Mal, entre el que és just i no, els opressors i els oprimits. Escrits com a al·legories de la realitat que funcionen com a eines utilitzades per Gramsci per explicar, com si es tractés d´un joc infantil, la vida i les seves controvèrsies.

El llibre, a més de ser publicat en quatre idiomes (castellà, italià, català i sardo) i il·lustrat per Claudio Stassi, va acompanyat per les introduccions de l´escriptora barcelonina Rosa Regás i de l´investigador sardo de la Universitat de Càller i International Gramsci Society, Mauro Pala. L´edició ha estat sota la cura de Marcello Belotti.

Índex del llibre:

1.      Introducció de Rosa Regàs 
2.      Introducció de Mauro Pala
3.      L´arbre de l´eriçó (a Delio)
4.      Trobada amb el mar (a Giuliano)
5.      Harmonies de la naturalesa
6.      El joc de dames (a Delio)
7.      Corbs i mussols
8.      Dibuixa com vulguis (a Giuliano)
9.      La guineu i el potrillo (a Delio)
10.    Ja ets un hombrecito (a Giuliano)
11.    L´home en la cuneta (a Yulca)
12.    Estudia història (a Delio)Información Relacionada