materias
 colecciones
 revistas
 autores/as
 destacados
 catálogo
 
 ebooks
Ecología Política
Mientras tanto
Quaderns de la Mediterrània
Libros Libres

 

 

 

 


La Constitució europea i els seus mites

Imagen de  La Constitució europea i els seus mites Una crítica al Tractat constitucional i arguments per a una altra Europa

La Constitució europea i els seus mites


Una crítica al Tractat constitucional i arguments per a una altra Europa
Gerardo Pisarello
Xavier PedrolMás Madera, 53
Política Internacional
ISBN: 978-84-7426-772-2
Año Publicación: 2005
páginas: 160
PVP: 7 €
Bookmark and Share
La ratificació o no del «Tractat pel qual s’estableix una Constitució per a Europa» tindrà conseqüències de gran importància a la vida de milions de persones. El que succeeix a la Unió influeix i condiciona de manera decisiva el que pugui o hagi de fer-se en l´àmbit estatal, regional o local, en qüestions tan centrals com l´ocupació, la salut, el medi ambient, els serveis públics o l’educació. ¿Però en quina direcció?  ¿Com està canviant aquesta «Europa» la vida de la gent?

Un debat «constitucional» podria haver estat una excel·lent oportunitat per a anar més enllà de la tradicional discussió entre experts i involucrar a amplis sectors de la ciutadania en una reflexió col·lectiva sobre aquest procés. Però no ha succeït així. En un clima més propici a la consigna superficial que a l’argumentació serena, aquest llibre pretén discutir una sèrie de «mites» sobre la Unió i el mateix Tractat Constitucional , per a col·laborar en la construcció d’una Europa alternativa, democràtica, social, pacífica i ecològica, al servei d’un món diferent.