materias
 colecciones
 revistas
 autores/as
 destacados
 catálogo
 
 ebooks
Ecología Política
Mientras tanto
Quaderns de la Mediterrània
Libros Libres

 

 

 

 


 noticias

Seminari: CRISI GLOBAL I TEORIA URBANA CRÍTICA

Divendres 10 de març de 2017, de 16 a 20.30h Auditori Meier MACBALa realitat urbana ha canviat tant en els últims decennis que de vegades s’ha arribat a fer irrecognoscible. Les transformacions són certament aclaparadores: IWC replica watch  el creixement explosiu de les megaciutats perifèriques; el canvi en les formes de les grans ciutats tradicionals, cada vegada més disperses i sense límits ben definits; les formes de gestió i planificació centrades en el creixement i la competitivitat, progressivament allunyades de la regulació i de l’alleujament de les desigualtats socioespacials. Canvis de gran envergadura que es barregen amb l’atenció necessària als efectes de la recessió econòmica global i a un estat de creixent agitació social.Chanel 2.55 Medium226 Or Jumbo227 Reissue 

Aquest seminari es proposa posar al centre del debat els grans reptes actuals de la teoria urbana: l’expansió de la urbanització, la dialèctica multiescalar centre-perifèria i l’emergència de moviments socials urbans. Alhora, també pretén prendre consciència del paper de l’hegemonia teòrica angloamericana en la definició dels grans temes de reflexió, i qüestionar-la quan calgui.

Activitat organitzada per Espais Crítics.Hermes Kelly 20cm Sapphire Blue Original Leather Mini Tote Bag Golden Hardware

Amb la col·laboració de: Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca; Universitat de Barcelona; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat Oberta de Catalunya; Icaria Editorial

best replica watches


Programa

DIVENDRES 10 DE MARÇ DE 2017, DE 16 A 20.30 h
Lloc: Auditori Meier

16 h Presentació del seminari i del volum 8 de la col·lecció «Espacios críticos», Neil Brenner. Teoría urbana crítica y políticas de escala, d’Álvaro Sevilla (Barcelona: Icaria, 2016)

16.10 h Conferència de Margit Mayer (Freie Universität Berlin), «Neoliberalism and the urban»

17.15 h Taula rodona «Escales Urbanes», amb Ramon Ribera Fumaz (Universitat Oberta de Catalunya), Ramon Marrades (Universitat de València) y Claire Colomb (The Bartlett School of Planning, University College London)

18.30 h Pausa

19 h Presentació d’Álvaro Sevilla Buitrago (Universidad Politécnica de Madrid) sobre l’obra de Neil Brenner

19.20 h Conferència de Neil Brenner (Graduate School of Design, Harvard University), «Critical Urban Theory and Planetary Urbanization»

Inscripció

Entrada gratuïta. Sense inscripció prèvia. 200 places disponibles. Amb traducció simultània.

Contacte

Programes públics 
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68Neil Brenner
Teoría urbana crítica y políticas de escala